Even voorstellen… mijn naam is Chantal

HOOP ONTDEKT

Ik zeg expres ‘mijn naam is’ en niet ‘ik ben’. Nou vraag je je misschien af waarom. Want wie ik ben, mijn identiteit, heb ik in Jezus Christus gevonden. Ik zal hier over kort vertellen. Zo’n 30 jaar geleden verliet ik de veilige omgeving van mijn moeders buik om de wereld te ontdekken. Ik begon met ontdekken in een dorpje dat Nieuw-Lekkerland heet (ja, dit bestaat echt!). Al gauw ontdekte ik dat er vooral veel wanhoop in deze wereld is. Totdat Jezus mij redde en mij levende hoop gaf. Hij veranderde mijn hele leven!

DEZELFDE HOOP VOOR AMSTERDAMSE JONGEREN

Sinds de zomer 2023 ben ik teamleider bij Youth for Christ Amsterdam. In samenwerking met de Protestanse Kerk Amsterdam, zetten wij ons in om voor jongeren een fijne plek en activiteiten neer te zetten. Waarin zij ook dezelfde hoopgevende, veranderende liefde van Jezus mogen ervaren en hun identiteit in Hem mogen vinden.

WAAR STAAN WE NU
Momenteel zitten we nog in de onderzoeksfase. Dit houdt in dat we onderzoeken wat een geschikte plek is, wie er enthousiast zijn om hieraan mee te werken en bovendien wat de behoeftes van de jongeren zijn.

BEHOEFTES VAN JONGEREN
Hier komen we achter door met jongeren zelf in gesprek te gaan. Zo geven we de jongeren eigenaarschap, weten ze zich gehoord en weten we dat we inspelen op de uitgesproken behoeftes van de jongeren. Omdat jongeren niet altijd volledig weten wat ze precies nodig hebben, spreken we ook met professionals, buurtbewoners en raadplegen we kwantitatieve onderzoeken, om ook onuitgesproken behoeftes te achterhalen.

LOCATIE
Op dit moment vind het onderzoek plaats in en om de Baarsjes, ook verkennen we een mogelijke samenwerking met Westerwijk en de Jeruzalemkerk. Verder leggen we ook contact met andere organisaties en kerken in de buurt. Uitkomst van het onderzoek zal bepalen hoe wat en waar precies zal gebeuren.

Los van hoe het onderzoek zal verlopen, weten we dat God een bewogen hart heeft voor de jongeren in Amsterdam en zijn wij gewillig en dankbaar om mee te bewegen.


Meer weten of mee doen?

Vragen of tips? Neem contact op! Benieuwd hoe je mee kunt doen?